fbpx

video | Avocatul lui Vlad Filat susține că a fost urmărit de șase persoane. Imagini surprinse în curtea sa și în alte locuri publice

Victor Munteanu susține că a fost urmărit de câteva persoane, timp de mai mult de un an, și a prezentat imagini care ar dovedi acest fapt. Avocatul spune că acest lucru se întâmplă de când a preluat dosare penale „de rezonanță”.

În filmulețul publicat sunt surprinse imagini din curtea casei în care locuiește, dar și din alte locuri publice.

„În anul 2018 am făcut publice informații și imagini foto privind filajul meu și ai membrilor familiei mele, inclusiv copiilor minori. Am decis să fac publice și imaginile video, din care se vede clar cum ofițerii Direcției 7 MAI efectuează filajul vizual. Așa proceda statul Republica Moldova până în iunie 2019 cu avocații care preluau dosare penale politice de rezonanță sau alte dosare sensibile.

Am acceptat participarea ca și avocat în acele dosare și am presupus o posibilă presiune, dar am fost surprins să constat amploarea, numărul de persoane implicate și resursele bugetare folosite pentru a mă urmări pe mine și familia mea. În video anexat, veți vedea doar o mică parte din persoanele implicate în filajul vizual la care am fost supus timp de peste un an. Presupun că am fost supus și altor măsuri speciale de investigații (geolocalizarea, instalarea camerelor video în apartamente, etc.), pe care urmează să le stabilească o anchetă obiectivă”, a scris avocatul fostului premier Vlad Filat pe Facebook.

Munteanu mai susține că organele de anchetă și cei de la Ministerul de Interne ar fi fost informați referitor la aceste imagini.

„Până în prezent, nu am fost informat oficial în care dosar penal am fost vizat și a necesitat aplicarea măsurilor speciale de investigații. Lista cu automobilele implicate în filajele vizuale a fost oferită organelor de anchetă. Legea privind activitatea specială de investigații stabilește clar că astfel de măsuri nu pot fi aplicate mai mult de șase luni și persoanele vizate trebuiesc informate în mod oficial. Până în prezent, am primit două refuzuri din partea MAI în privința faptelor date”, a declarat Munteanu.

Articole similare

Back to top button
Close