fbpx

video | „Au venit aseară colindătorii”: Peste 2.000.000 lei au fost ridicați de la membri ai organizației criminale „Șor”, anunță PCCOCS

Percheziții la membri ai organizației criminale „Șor”. Oamenii legii anunță că au ridicat 2 milioane lei, anunță PCCOCS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Banii au fost ridicați în cadrul a peste 10 percheziții în Chișinău, într-un dosar de transportare a persoanelor de rang înalt, a bunurilor și banilor în beneficiul unui partid. Acestea au vizat inclusiv oficiile și domiciliul a doi soți cu vârste de peste 50 de ani, bărbatul fiind responsabil de coordonarea șoferilor, chiar dacă oficial lucra în calitate de administrator al unei croitorii din capitală.

Pentru ca să-și deghizeze activitatea, acesta închiria mașinile folosite la transportare de la o companie; iar pe șoferi îi plătea neoficial, cu bani în plic. Astfel, urmare a perchezițiilor, de la cei doi soți a fost ridicat totalul de bani în diferite sume – atât în lei, când și în euro, dolari, lire sterline. De asemenea, au fost percheziționați și cei cinci șoferi (care cooperează cu autoritățile), de la care au fost ridicate telefoanele, ce urmează să fie supuse cercetărilor.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar soția acestuia este cercetată în libertate – ambii în calitate de bănuiți. Urmează ca procurorii PCCOCS să cerceteze probele și să determine necesitatea aplicării arestului preventiv, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole asemănătoare

Back to top button