fbpx

video | Au răpit un bărbat și l-au amenințat cu moartea: Patru membri al organizației criminale Machena, reținuți

Patru membri ai unui grup al organizației criminale Machena, reținuți, după răpirea unui bărbat, pe care l-au amenințat cu moartea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cazul a avut loc în Rezina, în decembrie 2022.

Motivul acestora ține de răzbunarea pentru declarațiile depuse de victimă împotriva hoțului în lege Machena, care a fost condamnat la 19 ani de închisoare, în dosarul penal în care bărbatul a fost și el victimă a șantajului condamnatului.

Inițial, aceștia l-au bruscat și l-au agresat fizic pe bărbatul de 36 de ani, pe care l-au obligat prin aplicarea violenței fizice și prin amenințarea cu o armă de foc să urce cu ei în automobil. Acolo, aceștia l-au amenințat cu vătămarea gravă a sănătății și cu moartea, timp de două ore, atât în timpul călătoriei spre Chișinău, cât și în parcarea în care s-au oprit.

Acesta însă a evadat din automobil și a sesizat autoritățile de drept. Cei patru bărbați au vârste cuprinse între 23 și 41 de ani au fost reținuți marți, urmare a perchezițiilor efectuate.

Până de curând, bărbatul victimă a fost și el deținut, într-o altă instituție, astfel încât bănuiții au profitat de punerea acestuia în libertate, pentru ca să implementeze actul de răzbunare.

Procurorii PCCOCS urmează să le prezinte învinuirea și să solicite aplicarea arestului preventiv în privința acestora, pentru un termen de 30 de zile, în vederea continuării obiective a investigațiilor, timp în care bănuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole asemănătoare

Back to top button