fbpx

video | Au luptat „în atmosferă” pentru marele premiu. Zece echipe din diferite țări s-au întrecut la o competiție de parașutism din Găgăuzia

Zece echipe din diferite țări au participat la o competiție aeriană care s-a desfășurat în localitatea Avdarma din UTA Gagauz-Yeri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În perioada 7-10 iunie, zeci de parașutiști au luptat „în atmosferă” pentru marele premiu. Competiția, ajunsă la cea de-a VI-a ediție, a întrunit sportivi din Bulgaria, România, Ungaria, Turcia, Rusia, Ucraina, Polonia, Grecia, SUA și Moldova.

Parașutiștii au concurat pentru două cupe – „Avdarma-2019” și „Cupa Est-Europeană”.

Măiestria și mișcările iscusite le-a adus parașutiștilor bulgari, reprezentanți ai clubului „Avalon”, ambele cupe. Pe locul doi s-au plasat sportivii de la „Aeroclubul României”, iar bronzul le-a revenit celor din echipa poloneză „Krakow Wawel”.

Campionatul a fost susținut de Federaţia de Paraşutism din Republica Moldova, Primăria şi Consiliul local Avdarma, transmite Moldpres.

Începând cu anul 2016, în cadrul competițiilor, tinerii din localitate pot fi instruiți de antrenori profesioniști și pot efectua primele sărituri cu parașuta.

Atât instruirea, cât și competiția, s-au desfășurat la Complexul cultural-istoric din preajma izvorului „Tatar çöşmesi”.

Articole asemănătoare

Back to top button