fbpx

video | Atenție la anunțurile despre vânzarea automobilelor la prețuri mici! Schema pe care ar fi pus-o la cale câțiva deținuți

Mai mulți moldoveni care intenționau să își cumpere automobile au căzut pradă escrocilor. Aceștia apelau la persoane care ar fi plasat pre platforme specializate anunțuri despre vânzarea mașinilor la prețuri mici.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Presupusa activitate ilegală a indivizilor a fost monitorizată de polițiști timp de o lună de zile. În această perioadă forțele de ordine au adunat probe concludente, care ar demonstra vina indivizilor în cel puțin cinci infracțiuni.

Bănuiții sunt cinci locuitori ai raionului Cimișlia, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani. Trei din ei își ispășesc pedeapsa în închisoare, de unde ar fi coordonat activitatea grupului.

Suspecții ar fi plasat anunțuri pe internet precum că importă automobile din Lituania la un preț foarte avantajos, astfel urmărind scopul dobândirii ilicite a mijloacelor financiare. Indivizii ar fi discutat cu victimele prin intermediul unei aplicații mobile și le-ar fi promis să îi ajute să procure automobile scumpe la un super preț.

Ulterior, unul din membrii presupusului grup ar fi avut rolul de a se întâlni cu potențialii cumpărători, de a merge la un notar și de a încheia un contract de împrumut sub formă de avans, iar apoi persoanele vizate în dosar și-ar fi însușit mijloacele financiare și ar fi dispărut.

Prejudiciul cauzat victimelor se ridică la aproximativ 125.000 de lei. Astfel, cu suportul angajaților Agenției Naționale a Penitenciarelor, au fost efectuate percheziții în celulele unde se dețin suspecții, acolo fiind depistate două telefoane mobile, cărți de jucat, dar și alte lucruri interzise.

Dacă vina indivizilor va fi demonstrată, ei riscă până la 15 ani de pușcărie. Actualmente, polițiștii întreprind acțiuni speciale de investigație și urmărire penală, în vederea stabilirii și a altor persoane complice.

Articole asemănătoare

Back to top button