fbpx

video | Aproape patru milioane de apeluri, peste 80 de operatori și sute de vieți salvate: Serviciul 112 a ajuns la un an de activitate

De un an, Serviciul Național Unic pentru Apelurile de urgență 112 este alături de oameni, primind solicitări de ajutor din toate colțurile țării, în legătură cu cele mai extreme situații.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un an de activitate, telefoanele din centrul 112 au sunat de 3,9 milioane, persoanele aflate în situații de urgentă solicitând ajutor. În fiecare zi, peste 82 de angajați se asigură ca cele peste 12.000 de apeluri din toată țara să fie recepționate și orice persoană să primească un răspuns.

„E o muncă enormă, dar și nobilă în a salva vieți. Un singur număr de urgență, tehnologiile performante, sistemul informațional integrat, regimul non-stop și 82 de operatori responsabili şi devotați, toate oferă posibilitatea ca în fiecare clipă să se reacționeze rapid, eficient și profesionist pentru siguranța și protecția cetățenilor Republicii Moldova”, spun angajații 112.

Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 (SNUAU) are drept scop filtrarea apelurilor de urgență și reducerea timpului de intervenție a Serviciilor Specializate de Urgență (SSU). Astfel, în cazul necesității poliției, pompierilor sau a ambulanței, zeci de operatori sunt la post, fiind gata să recepționeze orice apel.

Articole asemănătoare

Back to top button