fbpx

video | APCE i-a conferit fostului vicepreședinte al Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, titlul de membru onorific

Valeriu Ghilețchi, fostul deputat și vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, a obținut titlul de membru onorific al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru activitatea pe care a avut-o în cadrul acestui forum european în ultimii 10 ani. Statutul i-a fost atribuit politicianului moldovean ieri, 27 ianuarie, în cadrul unei ceremonii oficiale. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Onorat să primesc din partea președintelui APCE titlul de membru onorific al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și medalia APCE pentru munca, activitatea și rezultatele pe care le-am obținut în cadrul acestui forum european. Consider că este o înaltă apreciere nu doar pentru mine, ci pentru toți cei care m-au susținut în ultimii 10 ani, pentru soție și familie care au fost mereu alături, pentru colegii din PPE și pentru Parlamentul Republicii Moldova care mi-a încredințat această misiune. Soli Deo Gloria!”, a declarat Ghilețchi după ceremonie.

Amintim că Valeriu Ghilețchi a fost desemnat anterior cel mai activ parlamentar al anului 2018 în cadrul APCE. Politicianul a participat la 338 de voturi dintre cele 339 în sesiunea anuală a formului. De asemena, el a deținut mai multe funcții la APCE, de-a lungul anilor, exercitând funcția de președinte al Comisiei pentru Alegerea Judecătorilor CEDO, fiind și unicul deputat moldovean ales în această funcție. Ghilețchi a mai condus și Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă și a deţinut funcția de vicepreședinte al APCE.

Articole asemănătoare

Back to top button