fbpx

video | Anatol Ciubotaru declară că doctorilor li s-ar fi promis salarii de 16.000 de lei: „Au spus: Dați lista nu mai mult de 10 oameni. Aveam 38”

Fostul director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, face noi dezvăluiri. În cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, acesta a declarat că medicilor li s-ar fi promis salarii de 16.000 de lei, însă dintre 38 de angajați, le-ar fi putut primi doar 10.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ciubotaru a precizat că s-ar fi solicitat o listă nu mai mare de 10 angajați. Potrivit lui, actualmente, medicii sunt extrem de obosiți, iar pentru a face față, în secția de terapie intensivă ar fi fost mobilizați specialiști și din alte departamente.

„Ne-au promis 16.000 de lei salariu. Au spus: dați lista de 10 oameni. Noi avem 38. Au zis: Nu mă interesează, 10, nu am bani să vă dau. Păi asta e atitudine de stat, respect față de doctori? Cum vrei ca doctorii să respecte și să asculte autoritatea? Acum lucrează în terapie intensivă doctori din secțiile de terapie, de chirurgie. Medicii sunt foarte obijduiți. Și moral sunt obijduiți. După munca titanică pe care o depun, sunt tratați drept carne de tun”, a declarat Ciubotaru.

Ex-directorul a menționat că intenționa să pregătească circa 500 de specialiști și a obținut chiar și finanțare, însă după plecarea sa acest proiect ar fi fost stopat de MSMPS.

Articole asemănătoare

Back to top button