fbpx

video | Al treilea cuplu LGBT din R. Moldova a depus actele la ASP pentru a-și înregistra oficial căsătoria: „Șușoteau spre noi «iată astea, astea»”

Albina Ciurpin (R. Moldova) și Anhelina Kylyk (Ucraina) sunt cel de-al treilea cuplu LGBT+ din Moldova care a depus o declarație de căsătorie la Agenția Servicii Publice (ASP), urmare a deciziei CEDO de la începutul acestui an, care obligă statele membre să ofere un cadru legal pentru parteneriatele queer.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cuplul așteaptă refuzul, care ar urma să fie transmis în decurs de 30 de zile, iar între timp, a povestit mai multe pentru redacția bangbang.md despre relația lor și despre cum s-au decis să meargă la ASP.

Anhelina mărturisește că pentru ea a fost emoționant să meargă împreună cu partenera sa pentru a depune cererea de înregistrare la ASP. „Ei nu au formulare pentru ea-ea, el-el, de aceea a trebuit să mergem la șef să scriem cerere. Apoi, el ne va da refuzul. Ni s-a spus să așteptăm până la 30 de zile. Cât așteptam șeful eram foarte emoționată, mi-au transpirat palmele, eram stresată, de câteva ori eram aproape să plângem, o dată am izbucnit… pentru că e foarte emoționant”, spune ea.

Citiți continuarea pe Bangbang.md.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de BangBang (@bangbang.md)

Articole asemănătoare

Back to top button