fbpx

video | Ai devenit martorul unui accident rutier? Pompierul Dmitrii Polșcin îți spune cum (nu) trebuie să ajuți victima

Cunoscutul pompier moldovean Dmitrii Polșcin explică, printr-un video, cum putem să ajutăm o victimă care a fost implicată într-un accident rutier. Salvatorul menționează că regula de aur este „nu face mai rău”, precizând că dacă nu vom realiza ceva corect, am putea agrava situația.

„Oamenii care au nimerit într-un accident rutier pot avea diverse traume, iar dacă vom încerca, pur și simplu, să scoatem victima din mașină, putem face mult mai rău și s-o omorâm pe loc, spune Dmitrii Polșcin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, pompierul vă propune pașii pe care să-i urmați:

– încercați să stați în fața automobilului, pentru ca victima să nu-și rotească atunci capul căutându-vă, atrageți atenția la dvs.;

– dacă victima are hemoragie, nu uitați de siguranța dvs., îmbrăcați mănuși medicinale;

Când trebuie și când nu este cazul să scoateți victima din automobil:

– dacă omul respiră, reacționează, vorbește, iar automobilul nu arde – nu trebuie să-l atingeți;

– dacă omului i s-a oprit respirația și nu-i mai bate inima, atunci scoateți victima. Ca mașina să nu ia foc, deschideți capota și deconectați terminalul de alimentare;

– dacă victima este conștientă, fixați-i capul cu mâinile;

– dacă v-ați pomenit într-o situație critică – persoana nu respiră sau mașina arde – evacuați-o imediat. În primu-l rând, asigurați-vă că picioarele nu-i sunt fixate, decuplați centura de siguranță, așezați-i brațul stâng la piept, puneți o mână sub brațul drept, iar cu a doua țineți-i gâtul. Ar fi mai bine ca un alt martor să vă ajute și să-l apuce de picioare.

– deschideți-i gura și curățați-i-o;

– fixați-i capul în urmă;

– astupați-i nasul, faceți, folosind o batistă, două respirații gură la gură și 30 de compresii toracice. De asemenea, îi puteți astupa gura și ajuta să respire pe nas.

– până la venirea ambulanței, aplicați un tifon pe rană.

În primăvara anului 2015, Dmitrii Polșcin a primit distincția „Pompierul anului”. În 2016, el a devenit protagonistul coperții din luna iunie a uneia dintre cele mai cunoscute reviste americane.

Articole asemănătoare

Back to top button