fbpx

video | A lovit un pieton de 71 de ani și a fugit de la locul accidentului. Un șofer este căutat de polițiști

Un șofer este căutat de polițiști, după ce, în seara zilei de 28 decembrie, în comuna Grătieşti din Chişinău, acesta a tamponat un bărbat în vârstă de 71 ani, în timp ce traversa carosabilul înafara trecerii de pietoni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Incidentul a avut loc în jurul orei 19:00, iar după impact şoferul a accelerat şi s-a deplasat într-o direcţie necunoscută. La faţa locului au intervenit imediat angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră, de comun cu ofiţerul de urmărire penală a SUPAR din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău.

Oamenii legii au iniţiat acţiuni speciale de investigaţii, pentru a identifica şi reţine şoferul fugar. Victima fiind în stare gravă a fost transportată la Institutul de medicină urgentă, unde a fost internată în secţia de reanimare. Totuși, din cauza traumatismelor grave cu care s-a ales, bărbatul a decedat în spital.

La 29 decembrie, poliţiştii l-au identificat şi reţinut pe şoferul de 37 de ani în Grătieşti. A fost stabilit că, după impact, individul s-a deplasat la domiciliu, parcând automobilul  „Volkswagen Passat” în garaj, astfel ar fi încercat să ascundă urmele producerii accidentului rutier.

Suspectul a fost escortat la sediul Direcţiei de Poliţie din Chişinău pentru audieri și a fost reținut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie a DP Chișinău.

Conform legislaţiei în vigoare, el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la trei ani până la șapte ani, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport, iar pentru faptul că a părăsit locul accidentului rutier acesta riscă amendă de la 27.500 lei la 42.500 lei, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button