fbpx

video | A furat de aproape 20.000 de lei din mai multe automobile. Un bărbat „cu mâna lungă”, reținut de polițiști

Un bărbat de 33 de ani, originar din raionul Telenești, este cercetat penal, după ce a fost reţinut de către poliţiştii sectorului Râşcani, fiind bănuit de furturi din patru automobile pe parcursul lunilor martie și aprilie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform informaţiilor acumulate în cadrul investigaţiilor, poliţiştii au constatat că acesta pătrundea în automobile prin deteriorarea geamului, de unde sustrăgea mai multe bunuri și mijloace bănești pe care mai apoi le vindea. Suma totala a prejudiciului cauzat victimelor este estimată la 19.200 de lei.

Bunurile sustrase au fost ridicate și urmează a fi returnate proprietarilor. Suspectul s-a dovedit a fi anterior judecat pentru comiterea infracțiunilor de furt. În context, a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, care prevede închisoare de până la 4 ani.

Totodată, Poliţia capitalei recomandă următoarele:

  • Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.
  • Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.
  • Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.).
  • Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţăminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

Articole asemănătoare

Back to top button