fbpx

Verdict pentru șoferul care a provocat accidentul din centrul capitalei, soldat cu două decese. Câți ani va sta după gratii?

Șase ani și opt luni de închisoare pentru conducătorul auto care, acum trei luni, a provocat un grav accident rutier, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor trei persoane. Verdictul a fost dictat astăzi după ce Procuratura municipiului Chișinău i-a demonstrat vinovăția.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport. În plus, instanța l-a obligat să achite în contul părților vătămate un prejudiciu moral și material în sumă totală de 775.000 de lei, încă 18.000 de lei urmând să achite în contul statului pentru cheltuieli judiciare.

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020, când inculpatul, la volanul unui Audi, a intrat pe roșu în intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, tamponând din viteză un taxi, după care din inerție a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar la culoarea roșie a semaforului.

În rezultatul impactului, șoferul și pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme. Imediat după accident, șoferul din Audi a fost reținut, iar ulterior arestat, până în prezent aflându-se în custodia statului.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Articole asemănătoare

Back to top button