fbpx

Vămuirea mărfurilor va fi mai simplă. Toate actele necesare vor putea fi obținute la ghișeul unic al Serviciului Vamal

Serviciul Vamal a elaborat documentul de viziune asupra ghișeului Unic în domeniul vamal. Odată cu implementarea ghișeului unic, toate actele vor putea fi depuse la un singur ghișeu, iar sistemul le va repartiza în mod automat tuturor autorităților vizate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit conceptului prezentat, ghișeul unic ar urma să integreze actele emise de către șapte autorități: Agenția Servicii Publice, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Agenția Națională de Reglementare în Energetică, Agenția de Mediu din cadrul MADRM, Agenția Națională de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice și Ministerul Afacerilor Interne.

Actualmente, pentru a efectua o operațiune de vămuire pentru un anumit tip de marfă, agentul economic sau brokerul vamal trebuie să solicite un șir de acte permisive de la mai multe agenții, pe care le atașează, ulterior, la declarația vamală.

Noul sistem va permite crearea unui „cabinet al agentului economic”, unde vor fi stocate nu doar acte permisive, dar și alte documente necesare pentru procedura de vămuire.

Proiectul, prevăzut pentru doi ani, are un buget de un milion de euro, banii fiind oferiți de Uniunea Europeană.

Articole asemănătoare

Back to top button