fbpx

Vacanță de toamnă mai lungă pentru elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale. Explicația Ministerului Educației

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a decis prelungirea vacanței de toamnă a elevilor, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 și pentru asigurarea profilaxiei și securității în instituțiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal. Conform Ordinului semnat de către ministrul Anatolie Topală, vacanța va dura nouă zile, în perioada 23 octombrie – 31 octombrie.

Totodată, MEC atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ general publice şi private să stabilească în perioada vacanței de toamnă un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor.

Angajații ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță. În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi extraşcolar publice și private nu se vor desfăşura activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice.

Ministerul recomandă cadrelor didactice să reamintească elevilor măsurile de siguranță rutieră și de protecție pe care să le respecte în timpul vacanței de toamnă.

Vezi și: doc | A fost publicat orarul examenelor 2022. Când va avea loc bacalaureatul

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button