fbpx

Va reveni sau nu Plahotniuc în Moldova? Năstase: Știe foarte bine că i se vor pune cătușele

Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, nu va mai reveni în Moldova. Asta declară ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, care spune că deputatul „știe foarte bine că i se vor pune cătușele”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, unde vicepremierul a mai dat de înțeles că procurorul general, Eduard Harunjen, ar tergiversa, tot la indicația lui Plahotniuc, pornirea unor dosare penale pe numele celor care s-ar face vinovați de uzurparea puterii în stat.

„Dacă se va mai codi foarte mult Harunjen, ar putea să aibă surprize neplăcute. Iată de ce îl invit, așa cât e încă lucru cu cinste, să se apuce de investigarea acestui caz, să pună în aplicare acțiunea penală pentru uzurparea puterii în stat de către un grup de persoane din care face parte Plahotniuc și anturajul său, din care fac parte Apolschi, Gurin, Reșetnicov și alții”, a declarat ministrul.

Andrei Năstase susține că, prin acțiunile sale, Procuratura nu face altceva decât să facă imposibilă recuperarea banilor din frauda bancară.

„Din acest motiv, este nevoie de un nou procuror care să fie independent, integru, profesionist”, a punctat Năstase.

De asemenea, el spune că de preferat este ca procuorul să fie din străinătate pentru ca să nu aibă nicio conexiune cu niciun fel de structuri din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button