fbpx

Va fi sau nu anulată starea de urgență? Curtea Constituțională va decide miercuri

Reprezentanții Curții Constituționale anunță că miercuri urmează să se întrunească în ședință pentru a analiza sesizările privind declararea stării de urgență.

Potrivit unei note CC, miercuri, 28 aprilie 2021, cu începere de la ora 13:00, va avea loc ședința Curții Constituționale referitoare la sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă nr. 43 din 30 martie 2021 și a Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgenţă nr. 49 din 31 martie 2021.

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu a anunțat miercuri, 7 aprilie, că a sesizat Curtea Constituțională (CC) pentru a verifica constituționalitatea Hotărârii Guvernului în exercițiu privind propunerea de instituire a stării de urgență, dar și a Hotărârii Parlamentului din 31 martie prin care a fost aprobată declararea stării de urgență în R. Moldova pentru următoarele 60 de zile. Parlamentarul susține că cele două decizii contravin prevederilor Constituției și solicită Înaltei Curți ca acestea să fie anulate.

La 9 aprilie curent, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au anunțat că au depus și ei o sesizare la Curtea Constituțională (CC) pentru a contesta Hotărârea de instituire a stării de urgență pe teritoriul R. Moldova, votată în cadrul ședinței din 31 martie a Legislativului de către deputații PSRM – „ȘOR”. Despre asta a anunțat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button