fbpx

Va avea diametrul de 18 metri și va găzdui o statuie. O fântână arteziană naturală ar putea apărea în parcul Dendrariu în această vară

Parcul Dedrariu își va schimba în curând înfățișarea. Administrația, în parteneriat cu autoritățile publice locale, planifică să construiască pe teritoriu 5 havuzuri noi, unul dintre care va fi amplasat chiar pe lac.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oficialilor, patru dintre fântânile arteziene vor fi inaugurate în Grădina Eternității, care a fost renovată recent. Actualmente, bazinele sunt deja gata, iar muncitorii urmează să instaleze pompele.

Un alt havuz va deveni funcțional în această vară și va fi amplasat chiar pe lac. Acesta va avea înălțimea de 8 metri, diametrul de 18 metri și va găzdui statuia „Păstorul singuratic”, care, datorită unor iluzii optice, va crea impresia că plutește pe apă.

„Facem un havuz natural, folosim lacul nostru. Va fi o atracţie pentru vizitatorii noştri. O să-i uimească”, spune directorul parcului Dendrariu, Ion Ozun, citat de publika.md.

Cheltuielile pentru cele patru fântâni din Grădina Eternităţii vor fi acoperite de Primărie. Administrația parcului va investi 280.000 mii de lei pentru construcția havuzului de pe lac.

Articole asemănătoare

Back to top button