fbpx

Util pentru persoanele care pleacă în străinătate sau revin în țară: Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei

Poliția de Frontieră informează că în perioada estivală, în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În această dimineață, de la ora 07:00 este semnalat trafic îngreunat în punctul de trecere Mirnoe, timpul de așteptare depășește 20 de minute. De la ora 06:30 și până la 08:00 s-a înregistrat un flux continuu în punctul de trecere Tudora. Pe traseul tranzit dintre punctele de trecere moldo-ucrainene s-a format un rând de aproximativ 40 de mașini la intrarea în Ucraina.

Trafic intensiv se atestă în punctul de trecere comun Palanca, tempul mediu de așteptare pentru traversarea frontierei este de 30 de minute. În aceste condiții, pe sensul de ieșire din țară sunt folosite toate benzile de circulație, dar și pusă în aplicare procedura „Revers” – folosite pistele de control de pe direcția intrare în țară. Către ora 09:30 activitatea punctului de trecere a revenit la normalitate.

Se menține trafic dificil a miijloacelor de transport de mare tonaj în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pe sensul de intrare în România. Potrivit informațiilor, pe partea română s-au format mai multe coloane de autovehicule care așteaptă să intre în țara vecină, acest lucru a condus la apariția unui aflux de camioane și pe partea moldovenească.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 67.956 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 35.227 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 10.308 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 9389 traversări persoane;
PTF Sculeni – 6637 traversări persoane;
PTF Cahul – 5912 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 5623 traversări persoane;
PTF Tudora – 5348 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 5034 traversări persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button