fbpx

Usatîi declară că președintele Turciei a refuzat să-i acorde lui Plahotniuc cetățenie

Politicianul Renato Usatîi spune că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a decis să nu-i acorde cetățenie ex-deputatului democrat, Vladimir Plahotniuc. Declarații în acest sens au fost făcute pe 23 februarie curent în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Acum o săptămână președintele Turciei în cadrul unei ședințe la care au luat parte și reprezentații forțelor de ordine a recepționat informații precum că Plahotniuc este activ în ultima perioadă. În cadrul aceleași întruniri s-a discutat și de ce este atât de lent procesul de acordare a cetățeniei. Astfel s-a decis ca să fie luată legătura cu toate statele unde Plahotniuc este urmărit penal și să fie respinsă cererea de acordare a cetățeniei”, a spus Renato Usatîi.

Politicianul a declarat că Vladimir Plahotniuc va fi nevoit în cel mai scurt timp să părăsească teritoriul Turciei.

Pe 24 decembrie 2020 procurorul general Alexandr Stoianoglo a spus că Plahotniuc deține cetățenie turcă. Anterior, Procuratura Generală a expediat în SUA, Turcia, Cipru și Arabia Saudită cereri de extrădare a fostului democrat.

Acesta a fost anunțat în căutare internațională, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pe trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button