fbpx

Urmărirea penală în privința lui Gheorghe Cavcaliuc, finalizată: Decizia luată de procurori

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS, anunță terminarea urmăririi penale în privința fostului șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cauza vizează cercetarea acestuia în dosarele Petic și Verbițchi, cunoscute publicului pentru investigarea înscenării unui viol – în primul caz și înscenarea purtării și păstrării munițiilor – în cel de-al doilea caz.

Mai exact, procurorii PCCOCS îi incriminează acestuia abuzul de serviciu (în calitate de autor al infracțiunii), precum și calitatea de organizator al următoarelor infracțiuni: denunțare falsă, depunerea și determinarea la depunerea declarațiilor mincinoase, încălcarea inviolabilității vieții personale, purtarea și păstrarea munițiilor.

Potrivit legii, cea mai gravă din aceste infracțiuni – abuzul de serviciu – se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 8 ani.

Potrivit procurorilor, așa cum învinuitul se eschivează de la urmărirea penală și refuză să se prezinte în fața procurorilor, oamenii legii au solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa acestuia.

Ulterior, va deveni posibilă trimiterea dosarului în judecată, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Citește și: I s-a făcut dor de țară? Cavcaliuc critică guvernarea și susține că se va reîntoarce: „I’ll be back”

Articole asemănătoare

Back to top button