fbpx

Unul dintre cele mai populate orașe ale lumii se scufundă. Metropola riscă să-și piardă statutul de capitală

Jakarta, orașul considerat a fi unul dintre cele mai populate din lume, se scufundă în fiecare an tot mai mult și mai mult. Metropola, care este și capitala Indoneziei, ar putea fi înghițită de apă până în 2050. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din acest motiv, autoritățile discută intens ideea de a oferi statutul de capitală altui oraș. Potrivit presei indoneziene, cel mai probabil, acesta îi va reveni metropolei Palangkaraya, de pe insula Borneo. Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce președintele Joko Widodo a câștigat alegerile generale.

Ideea mutării capitalei de la Jakarta a fost vehiculată de mai multe ori, încă din 1945, când Indonezia și-a câștigat independența. În 2016, un sondaj a arătat că Jakarta are cel mai prost trafic rutier din lume, potrivit presei străine. Miniștrii sunt adeseori escortați de un convoi al poliției pentru a ajunge la timp la întâlniri.

Ministrul de planificare al țării spune că ambuteiajele din Jakarta costă anual economia indoneziană 100 de trilioane de rupii, echivalentul a 6,8 miliarde de dolari.

În plus, nordul Jakartei, oraș care se situează într-o zonă mlăștinoasă traversată de 13 râuri, s-a scufundat cu 2,5 metri în 10 ani și continuă să se scufunde cu 1-15 cm anual.

Articole asemănătoare

Back to top button