fbpx

Unul dintre adjuncții procurorului general va fi verificat de ANI după ce a fost vizat într-o investigație jurnalistică

Ruslan Popov, unul dintre cei trei adjuncți ai procurorului general, va fi verificat de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) după ce Alexandr Stoianoglo a luat act de o investigație jurnalistică, în care este vizat acesta. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un raport pe care l-a prezentat șefului PG, Popov insistă asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit și a două automobile, nu-i aparțin lui, ci părinților, familiei fratelui, anumite contribuții având și socrii săi. Acesta susține că toate mijloacele financiare investite au proveniență legală și pot fi confirmate.

Procurorul menționează că părinții săi nu dețin 100 de hectare, ci 20 de hectare de livadă. Mama sa muncește timp de peste 15 ani în Italia, având venituri legale, acolo unde s-a stabilit cu traiul și familia fratelui său, care a investit în afacerea respectivă mai multe proprietăți, inclusiv provenite din realizarea unor imobile.

Referitor la proprietățile sale, agonisite inclusiv de părinții soției, Popov comunică că aceștia au locuit și au muncit toată viața în Ucraina, unde au avut o afacere în domeniul cultivării și comercializării legumelor, iar de mai bine de cinci ani au trecut cu traiul în Republica Moldova, la fiică, construindu-și o casă separată.

Ruslan Popov consideră că informațiile denigratoare ce atentează la onoarea sa și a familiei sunt regizate intenționat de către anumite persoane și grupuri de interese politice, economice și criminale, ca rezultat al activității lui profesionale în cadrul Procuraturii din ultima perioadă.

Într-un comunicat al Procuraturii Generale se arată că instituția este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de Autoritatea Națională de Integritate, obiectiv și în termeni proximi.

Anticorupție.md a publicat ieri un articol în care îl numește pe Ruslan Popov „latifundiarul de la șefia Procuraturii Generale”. În investigație se arată că procurorul și-ar fi organizat în mai puțin de patru ani o afacere de perspectivă în domeniul agriculturii, pe care a înregistrat-o pe numele tatălui său – un simplu pensionar din satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni.

Articole asemănătoare

Back to top button