fbpx

Un primar din Ialoveni riscă să fie dat afară din funcție după ce s-a constatat că ar fi semnat mai multe documente în interesul soției sale

Un primar dintr-o localitate a raionului Ialoveni riscă să fie demis din funcție și să fie decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție publică pe o perioadă de trei ani după ce Autoritatea Națională de Integritate a scos la iveală faptul că acesta a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ANI, în perioada februarie 2014 – septembrie 2019, edilul a emis, a semnat și a încheiat acte administrative și juridice în care a avut interes personal, rezultat din relația cu o persoana apropiată și anume soția sa.

ANI va sesiza Oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, în termen de cinci zile, în vederea inițierii procedurii de revocare din funcție a primarului.

De asemenea, după încetarea mandatului, edilul va fi înscris în registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Articole asemănătoare

Back to top button