fbpx

Un preot din Criuleni spune că a fost preîntâmpinat de enoriaşi: „Nu vrem să ne împărtășim în biserica lui Kirill”

Preotul Ioan Solonaru, paroh al bisericii „Sf. Împ. Constantin și Elena” din satul Cimișeni, raionul Criuleni, a dezvăluit că trecerea de la Mitropolia Moldovei la Mitropolia Basarabiei nu a fost doar o decizie a clerului, ci și a enoriașilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El a relatat o situație în care credincioșii i-au comunicat că refuză să se împărtășească într-o „biserică a lui Kirill”, făcând referire la Patriarhul rus Kirill, susținător al invaziei ruse în Ucraina și acuzat de complicitate în crimele comise de federație. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, în data de 14 noiembrie.

Preotul Solonaru a explicat că motivul principal al schimbării a fost presiunea exercitată de enoriași, care au exprimat dezacordul față de legăturile bisericii cu Patriarhul rus Kirill. „Oamenii au spus: părinte, nu vrem să ne împărtășim în biserica lui Kirill. Acesta a fost motivul, nu am putut să mă opun oamenilor. (…) Dacă prelungești, o să-ți iei tălpășița din acest sat și noi o să aducem alt preot”, a declarat el.

Vezi și: Ex-reprezentant al Mitropoliei Basarabiei la CEDO: „Planul Cantarean-Borșevschi, cusut cu ață albă, este unul subversiv și nu va trece”

Mai multe: Reprezentant al Mitropoliei Basarabiei, despre inițiativa preotului Borșevschi: „Momeală aruncată pentru naivi”

Articole asemănătoare

Back to top button