fbpx

Un preot ar fi fost prins în flagrant în timp ce întreținea relații intime cu un minor

Un preot din localitatea Videle, România a fost reținut după ce a fost prins în flagrant, în timp ce intreținea relații intime cu un minor. 

Preotul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus, marți, în fața judecătorilor cu propunere de arestare. De asemenea, săptămâna viitoare acesta va fi caterisit, scrie TVR România.

Preotul mai era implicat într-un alt dosar. Se pare că el era suspendat în ceea ce privește slujirea la biserica din Videle. Părintele ar fi avut, de o perioadă lungă de timp, astfel de activități infracționale, mai exact acte sexuale cu minori.

Polițiștii Secției 24 au realizat investigații de amploare. În acest caz este vorba despre un minor de 16 ani. Acesta făcea parte dintr-un centru de plasament și ar fi fost luat în mod frecvent de către acest bărbat și ademenit cu bani, pentru a întreține raporturi intime cu el.

„Subiectul este nesfârșit de trist, este un subiect scandalos și este firesc să punem accentele ascuțite pe el, în această zi. Acest preot, din Episcopia Alexandriei, era suspendat, el nu mai avea voie să slujească, făcea parte, ca subiect, dintr-un alt proces în derulare.Urma să fie caterisit după finalizarea procesului, însă această caterisire, care înseamnă îndepărtarea definitivă din preoție urmează să se întâmple acum.O astfel de faptă, de o gravitate fără precedent pentru acest preot atrage imediat caterisirea. Dosarul său a fost deja, deferit Consistoriului bisericesc, care este Forul ecleziastic de judecată pentru abateri deosebit de grave”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei române.

Minorul este audiat în prezența psihologilor anchetatori și urmează și alte cercetări pentru a vedea dacă este vorba și despre alte victime în ceea ce-l privește pe acest preot.

&n

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button