fbpx

Un permis de conducere ar costa 800 de euro la Edineț. Un militar, bănuit de „afaceri” cu documente

Un militar de la Edineț a fost reţinut în flagrant într-un dosar de trafic de influență și corupere pasivă. Acesta ar fi pretins 800 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bănuitul i-ar fi promis denunțătorului că ar avea influență asupra unor angajați ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Edineț şi că îi poate determina pe aceştia să elibereze permisul de conducere de categoria B și C, fără prezenţa fizică a şoferului la probele teoretice şi practice

Operaţiunea de reţinere a avut loc ieri după-amiază, în adiacentul unei staţii de alimentare din Edineţ. Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce primea 4000 de lei de la denunţător, bani care reprezentau o parte din suma estorcată. Pentru suma menţionată, militarul ar fi urmat să ofere certificatul care confirmă susținerea cursurilor practice de conducere și susținerea examenelor interne.

Pe cazul dat au fost pornite două dosare penale. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă amendă maximă de 8000 de unităţi convenţionale, până la 10 ani de pușcărie, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani. Actualmente, el este reţinut pentru 72 de ore.

Articole asemănătoare

Back to top button