fbpx

Un obuz a explodat la Ialoveni. Doi copii au fost duși în stare gravă la spital

Doi copii au fost transportați în stare gravă la spital, după ce lângă ei a explodat un obuz vechi, care ar data din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Cazul a avut loc aseară, în raionul Ialoveni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Apelul la Inspectoratul de Poliție local a fost făcut la ora 17:55, de către o femeie. Imediat – la fața locului – s-au deplasat polițiștii și serviciul tehnico-explozibil specializat din cadrul MAI. Oamenii legii au stabilit că cei doi minori au vârsta de 13 și respectiv 14 ani – locuitori ai satului Bălțați.

Preliminar, potrivit poliției, cei doi ar fi încercat să dezasambleze un obiect explozibil, aflându-se în adiacentul gării de tren de lângă sat. Drept urmare, obuzul a sărit în aer, copiii suferind mai multe traume. Minorii au fost transportați la IMSP Centrul Mamei și Copilului din municipiul Chișinău.

Conform analizei serviciul tehnico-explozibil specializat, momentan, se presupune că obuzul a fost descoperit în pădurea din apropiere. Acesta are calibrul de 47 de mm, a fost produs în Germania și s-ar putea să fie acolo din timpul celui de-al doilea Războiul Mondial.

Pe cazul dat a fost pornit un proces penal.

Articole asemănătoare

Back to top button