fbpx

Un nou rival pentru Netflix: Apple lansează propriul serviciu de filme online, dar și unul similar pentru știri

O nouă premieră de la Apple a avut loc astăzi. Gigantul american a lansat propriul serviciu de filme online, dar și unul similar pentru știri. Astfel, acesta va concura cu Netflix și Amazon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Compania a început să se concentreze tot mai mult pe încasările din servicii online, în special pe vânzările de aplicații prin App Store, dar și pe abonamentele la Apple Music, un rival pentru Spotify. Noile schimbări au survenit ca urmare a scăderii numărului de vânzări a iPhone-urilor, în rezultatul prețurilor mari și a războiului comercial SUA-China.

Astfel, Apple a început să investească în pelicule proprii. Filmele și serialele vor putea fi vizualizate prin intermediul unei aplicații speciale, care va integra și episoade din alte aplicații de filme. Cu toate acestea, Netflix nu dorește să participe la acest sistem integrat, transmite libertatea.ro.

În luna ianuarie, Samsung a anunțat că iTunes va fi disponibil pe televizoarele sale inteligente de top, iar reprezentanții LG, Sony și Vizio au declarat că vor implementa standardul Air Play 2 de la Apple. Acest sistem le va permite posesorilor de dispozitive Apple să transmită filme, muzică și fotografii către televizoarele inteligente.

Deși, anterior, Steve Jobs, cofondatorul și fostul director Apple, își dorea lansarea unui televizor inteligent, acest lucru nu a fost realizat. Cu toate acestea, în oferta Apple TV a fost adăugat un gadget care se conectează la internet și TV, permițându-le utilizatorilor să ruleze aplicații și jocuri pe televizoare.

Pe lângă Apple, și Disney, cea mai mare companie media din lume, va lansa în acest an un serviciu propriu de streaming de filme.

Articole asemănătoare

Back to top button