fbpx

Un nou caz tragic la Dondușeni. Un bărbat s-a înecat într-un iaz, după ce ar fi băut alcool cu prietenii

Un bărbat în vârstă de 53 de ani s-a stins din viață după ce s-a înecat într-un iaz situat în extravilanul satului Boroșeni, raionul Dondușeni. Înainte de a intra în apă, victima ar fi consumat băuturi spirtoase cu prietenii.

Serviciul 112 a fost sesizat în jurul orei 18:09, de către un bărbat. Acesta a comunicat că un consătean de-al său s-a înecat. Deplasată la faţa locului, grupa operativă a IP Dondușeni a constatat că un grup de persoane din raion au mers la bazinul acvatic pentru a se odihni, iar pe parcurs au consumat băuturi spirtoase.

„Victima, care era printre cei prezenţi, fară să comunice nimic, a mers să se scalde şi a sărit în apă de pe mal. Cei prezenţi, văzând că bărbatul nu a ieşit la suprafaţă, au încercat să-l caute, însă fără rezultat, din motiv că în locul dat malul este abrupt şi adâncimea mare. Peste 20 – 30 de minute corpul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit în apă, la o distanţă de aproximativ 1,5 metri de la mal”, ne-a informat ofițera de presă a IP Dondușeni, Svetlana Talpă.

Cadavrul bărbatului a fost îndreptat spre examinarea medico-legală, pentru stabilirea exactă a cauzei decesului. Ofițera a mai comunicat pentru ZUGO că bazinul acvatic menţionat a fost inspectat pe 8 iunie curent. Pe mal sunt amplasate avizuri privind interzicerea scăldatului, unul dintre care se află la distanţa de circa 20 de metri față de locul producerii incidentului. Pe parcurs, angajaţii IP Donduşeni au efectuat mai multe activităţi în vederea prevenirii cazurilor de înec.

Articole asemănătoare

Back to top button