fbpx

Un moldovean a fost răpus de COVID-19. Ce spun responsabilii despre pacient?

Un bărbat bolnav de COVID-19 a pierdut lupta cu virusul. Informația a fost comunicată de Ministerul Sănătății, care a precizat că pacientul mai suferea de alte afecțiuni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Moldoveanul avea vârsta de 68 ani, era din municipiul Soroca și fusese internat la IMSP SR Soroca pe 17 mai. Acesta mai suferea de hipertensiune arterială de gradul II, diabet zaharat de tip doi și obezitate de gradul II. Așadar, numărul de cazuri de deces a ajuns la 234.

„Astăzi ne confruntăm cu alte realități decât cele existente până la declanșarea stării de urgență. Sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Lucrătorii medicali au lucrat și lucrează în continuare până la extenuare, cu dedicație și unica valoare pe care o au este cea de a salva vieți. Vă îndemn să respectați măsurile recomandate de specialiști”, a declarat ministra Viorica Dumbrăveanu, la conferința de presă organizată în această dimineață.

Tot la conferință, responsabilii au anunțat că au mai fost tratate 280 de persoane. Într-un comunicat emis recent, aceștia au precizat este vorba de 89 de pacienți din instituțiile medicale spitalicești și 191 care erau încadrați în tratamentul la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. În tratament activ la domiciliu se află în continuare 614 pacienți cu forme ușoare de COVID–19.

Articole asemănătoare

Back to top button