fbpx

Un minor de 14 ani ar fi fugit dintr-un spital din capitală. Poliția îl caută

Un minor de 14 ani, internat la Institutul Mamei și Copilului (IMC) a fugit din secția de reanimare în această dimineață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IMC, Maxim Cazacu, nu se cunoaște cu siguranță când s-a întâmplat incidentul, dar se presupune că băiatul ar fi evadat în jurul orelor 4:00 – 5:00.

Minorul era internat în secția de reanimare pediatrică, însă în această dimineață urma să fie transferat într-o secție obișnuită, deoarece starea de sănătate se îmbunătățise.

„Este vorba de un pacient în vârstă de 14 ani. El era internat în secția de reanimare pediatrică, dar starea acestuia era mai bună și urma să fie transferat într-o secție obișnuită. Credem că acesta ar fi fugit în jurul orelor 04:00-05:00 dimineața. De cum s-a depistat absența băiatului, a fost alertată imediat poliția. Din câte se cunoaște la moment, minorul ar mai fi avut și anterior probleme cu legea“, a declarat purtătorul de cuvânt al IMC.

De asemenea, Maxim Cazacu a concretizat că nu este clar cum băiatul ar fi putut să plece neobservat din secție, fără a fi văzut de asistentele care se aflau la post. Astfel, se presupune că acesta ar fi putut să sară peste geam, secția în care era internat, aflându-se la etajul doi.

Potrivit ofițerei de presă a IP Chișinău, Svetlana Scripnic, poliția a fost alertată în această dimineață, în jurul orei 5:55. Astfel, minorul originar din raionul Orhei ar fi părăsit instituția medicală fără a informa angajații secției. Până la moment nu a fost stabilit locul aflării acestuia, însă se întreprind măsurile necesare, iar poliția este în căutarea băiatului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button