fbpx

Un general rus originar din R. Moldova, sancționat de SUA

Generalul Yuri Averianov, fost prim adjunct al secretarului Consiliului de Securitate a Rusiei, a fost inclus de Statele Unite în noul pachet de sancțiuni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În vârstă de 73 de ani, originar din Tighina/Bender, Republica Moldova, Averianov, timp de aproape 17 ani a fost adjunctul lui Nikolai Patrushev, influentul secretar al Consiliului de Securitate a Rusiei, scrie mold-street.com.

Pe 1 februarie 2023, acesta fost demis din funcție de Vladimir Putin, ca urmare a exiprării contractului de muncă.

Washingtonul a anunţat, vineri, 24 februarie, un nou set de sancţiuni contra Rusiei, ce vizează peste 200 de persoane și entități – atât ruși, cât și actori terți din Europa -, precum și oficiali ruși, autorități proxy care operează în mod ilegitim în Ucraina și o serie de instituții financiare rusești.

Aceasta este „una dintre cele mai importante acţiuni în materie de sancţiuni” de la începutul războiului, notează, într-un comunicat, Departamentul american al Trezoreriei.

Noul pachet de sancţiuni impus de SUA vizează, printre alte entităţi, companii şi persoane ce activează în sectoare economice precum metalurgia, mineritul, producţia de echipamente militare sau de semiconductori.

Pe lista de sancţiuni a SUA au fost adăugate şi aproximativ 30 de persoane şi companii europene, din Elveţia, Italia, Germania, Malta şi Bulgaria, acuzate că au contribuit la eludarea sancţiunilor prin livrarea de echipamente militare Rusiei. Activele deţinute în SUA de aceste persoane şi companii vor fi îngheţate.

Mai mult, după ce a inclus deja marile bănci ruseşti pe lista cu sancţiuni, Trezoreria SUA a completat acum lista cu încă vreo zece instituţii financiare ruseşti, care sunt folosite intens de autoritățile de la Moscova pentru a ocoli regimul de sancțiuni.

Articole asemănătoare

Back to top button