fbpx

Un fost angajat SIS, deferit justiției pentru trafic de influență. Ar fi pretins mită de la un luptător K1

Un ex-șef al unei direcții din cadrul Serviciului de Informații de Securitate (SIS), a unui luptător K1 și ruda acestuia au fost deferiți justiției pentru trafic de influență, anunță Procuratura Anticorupție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Urmărirea penală a fost pornită în februarie 2022, de către Procuratura Anticorupție în baza unui denunț.

„Potrivit materialelor, în anul 2018, ex-angajatul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), susținând că are influență asupra unor colegi din SIS și angajați ai Procuraturii raionului Nisporeni, a pretins prin intermediul denunțătorului, de la sportivul K1, suma de 5 000 de euro, pentru a obține o decizie favorabilă în cauza penală în care era implicat o rudă a ultimului. Astfel, pentru scoaterea unor bunuri de sub sechestru și clasarea cauzei penale în care era vizat ruda sportivului K1, ultimul, a transmis ex-angajatului SIS prin intermediul denunțătorului, suma suma de 3 000 de euro”, se arată în nota informativă a Procuraturii Anticorupție.

Potrivit oamenilor legii, învinuiții nu și-au recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 de lei sau cu închisoare de la doi la șase ani.

Articole asemănătoare

Back to top button