fbpx

Un district din Londra vrea să interzică accesul maşinilor pe 75% din străzi

Un district londonez este pregătit să interzică accesul majorităţii vehiculelor pe 75 % din drumurile sale, în cadrul unei extinderi majore a controversatelor măsuri privind cartierele cu trafic redus, transmite Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Consiliul local Hackney a semnat planurile de a transforma trei sferturi din străzile sale în zone cu trafic redus, în ceea ce se numeşte „cel mai ambiţios plan din ţară” de combatere a aerului toxic.

Acest cartier condus de Partidul Laburist are deja cel mai mare număr de programe de acest tip din Londra, aproximativ jumătate din străzile sale având restricţii de circulaţie.

Primarul Philip Glanville a declarat că, în cadrul Planului de implementare locală pe trei ani al Hackney, zona va avea cel mai mare număr de restricţii auto, dar şi cele mai multe staţii de încărcare pentru vehicule electrice şi parcări pentru biciclete din capitală, conform London Evening Standard.

El a adăugat: „Acesta este cel mai ambiţios plan din Londra, dacă nu cumva cel mai ambiţios din ţară, bazându-se pe o experienţă incredibilă în acest cartier”.  

Articole asemănătoare

Back to top button