fbpx

Un deputat PAS a cerut poliției să inițieze o anchetă de serviciu în cazul omorului de la Costești: „Vom solicita prezența ministrului de Interne în Parlament”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Petru Frunze consideră că Inspectoratul de Poliție Ialoveni trebuie să efectueze o anchetă internă pentru a stabili circumstanțele în care este investigat omorul de Revelion din satul Costești. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Legislatorul consideră că din cauza acțiunilor insuficiente ale organelor de drept privind stoparea activităților infracționale ale minorilor a fost încurajată și mai mult comiterea a noi crime și s-a ajuns până la omorul tânărului de 20 de ani.

Despre satul Costești s-a vorbit mult că sunt specifice acțiuni agresive din partea tinerilor. Este necesar să fie efectuată o anchetă de serviciu de către Inspectoratul de Poliție Ialoveni pentru a stabili circumstanțele care pot fi încadrate în acțiunea sau inacțiunea colaboratorilor de poliție privind gestionarea situației infracționale din sat”, a scris deputatul pe pagina de Facebook.

Parlamentarul mai spune că dacă în timpul apropiat nu va vedea măsuri concrete privind asigurarea cetățenilor împotriva infracțiunilor care atentează asupra vieții și a bunurilor, va solicita audierea în plenul Legislativului a ministrului Afacerilor Interne.

În acest sens, oficialul a mai adăugat că securitatea cetățenilor trebuie să fie o prioritate pentru oamenii legii, iar modul de investigare și aplicare a pedepsei în acest caz va fi un test de încredere în organele de drept în raport cu familia tânărului și a comunității.

Amintim că Dumitru, un tânăr în vârstă de 20 de ani din Costeşti, raionul Ialoveni, a murit la spital, după ce a fost bătut cu bestialitate în noaptea de Revelion de către doi consăteni – un individ de 21 de ani și un minor de 16 ani. Poliția l-a reținut pe primul făptaș, iar adolescentul este cercetat în stare de libertate.

Citiți și: video | Camerele de supraveghere au surprins momentul în care tânărul din Costești este agresat. Cum s-a întâmplat totul?

Tânărul din Costești, bătut cu bestialitate de Revelion, s-a stins din viață. Băiatul se afla în comă

video | Ambulanța ar fi venit peste o oră și jumătate, iar primul apel „nu ar fi fost luat în serios”. Declarații cutremurătoare ale rudelor băiatului bătut la Costești

Articole asemănătoare

Back to top button