fbpx

Un copil de 11 ani a decedat în Spitalul Raional Orhei. Rudele acuză medicii

Durere fără margini într-o familie din Orhei. Copilul lor de 11 ani a murit la spital, la scurt timp după ce a fost internat. Băiatul a fost diagnosticat cu pneumonie, iar părinții spun că și-a pierdut cunoștința imediat cum i s-a administrat un antibiotic în venă. Deși medicii au încercat timp de două ore să-l resusciteze, copilul a pierdut lupta pentru viață. Reprezentanții spitalului susțin că nu pot spune din ce cauză s-a stins copilul, până nu vor fi gata rezultatele expertizei medico-legale, scrie TV8.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„I-a pus preparatul în venă, i-a introdus și imediat băiatul a început să se simtă foarte rău. Fata a început să strige că băiatul moare, ce ați făcut că băiatul meu moare… până l-au adus la reanimare, el a murit”.

Bunica băiatului de 11 ani spune că nimic nu anunța tragedia. Nepoțelul ei nu se simțea rău, doar că, după o răceală, tușea de aproape două săptămâni. Acum două zile, părinții au decis să-l ducă la medic, pentru a vedea cauza tusei prelungite, după care i-au promis copilului că vor merge să ia masa în oraș. Băiatul a fost, însă, diagnosticat cu pneumonie și internat la Spitalul raional Orhei. La scurt timp, copilului i s-a administrat o injecție în venă, alături fiind și mama sa. Imediat ce i-a fost introdus medicamentul, copilul și-a pierdut cunoștința.

„Proba la antibiotic nu i s-a făcut, înainte de a i se administra, i s a pus cateterul în venă și i s-a administrat imediat. Îndată după ce i s-a administrat antibioticul, copilul și-a pierdut cunoștința. Asistentele medicale s-au speriat că poate a avut o reacție alergică și i-au pus un anti-alergic”.

Copilul se stingea efectiv în brațele mamei, fiind dus de urgență la reanimare.

„Două ore cei de la reanimare au încercat să-l reanimeze și nu au reușit”.

Părinții spun că fiul lor s-a născut cu viciu cardiac, dar nu a avut probleme de sănătate din cauza asta. Totuși, medicul responsabil de tratamentul copilului, le-ar fi spus, după producerea tragediei, că nu știa de acest diagnostic.

„A zis că înțelegeți… se întâmplă multe, eu tot sunt șocată, adică a dat de înțeles că ea nu a știut că copilul are probleme cardiace, este istoria medicală și soția ia spus despre asta. Ea, însă, afirmă că nu a știut”.

La Spitalul Raional Orhei, am încercat să vorbim cu șefa secției Pediatrie, unde a fost internat copilul, dar aceasta a refuzat să discute cu noi.

„-Doamna Valentina este acum la muncă?-Da, -De ce nu vrea să ne vorbească?- Administrația spitalului vă va explica totul, adresați-vă acolo”. 

Iar vicedirectorul spitalului ne-a spus că, până la finalizarea anchetei interne, nu poate spune prea multe.

„S-a inițiat din start tratamentul conform patologiei date, dar, acum suntem în ancheta de serviciu și alte detalii pe acest caz, acum la moment nu vă pot da”.

Poliția din raionul Orhei a inițiat un proces penal pe acest caz, pentru a stabili toate circumstanțele tragediei. Acum oamenii legii așteaptă rezultatele expertizei medico-legale.

Articole asemănătoare

Back to top button