fbpx

Un angajat al policlinicii din Edineț, judecat pentru că ar fi falsificat mai multe acte de vaccinare anti COVID-19

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, a trimis pe banca acuzaților un angajat al policlinicii din orașul Edineț pentru falsificarea în anul 2021 a certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Mai exact, angajatul ar fi introdus în baza de date a persoanelor vaccinate anumite persoane dintr-un sat al raionului Edineț, fără ca aceștea să-și fi administrat vaccinul în realitate. Astfel, în aceeași zi, acesta le-a eliberat certificatele de vaccinare cu prima și a doua doză, pe care aceștia urmau să le prezinte inclusiv la traversarea frontierei de stat.

Pentru acest serviciu, inculpatul a fost remunerat cu suma de 2000 de lei. Prin urmare, procurorii PCCOCS i-au incriminat bărbatului comiterea falsului în acte publice din interes material, precum și falsul informatic, adică introducerea ilegală a datelor informatice, care nu corespund adevărului.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă de până la 67.500 de lei sau pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 5 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button