fbpx

Un alt caz teribil în Moldova. Doi frați, de 8 și 10 ani, s-au înecat în Nistru

Poliția trage un semnal de alarmă după încă un caz teribil cu implicarea minorilor. Ieri, 19 august, doi frați – de 8 și 10 ani – au decedat înecați în râul Nistru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Serviciul 112 a fost sesizat, în jurul orei 14:15, de către mama copiilor – o localnică a satului Coșnița din raionul Dubăsari, în vârstă de 29 de ani. Aceasta a comunicat că a depistat lipsa copiilor săi, pe care i-a lăsat fără supraveghere temporară pe malul râului Nistru, din adiacentul localității.

„În urma măsurilor întreprinse, s-a stabilit că femeia, împreună cu cei trei copii ai săi minori, a plecat la râul Nistru să se odihnească. Ajunși, mama a permis copiilor de 8 ani și 10 ani să se scalde, peste ceva timp i-a chemat pe mal. Cei mici au revenit, însă – în timp ce mama s-a întors la copilul mai mic, de 4 luni, care a început să plângă, copiii mai mari au dispărut de mal, fără a înțelege când și în ce circumstanțe”, a relatat pentru ZUGO ofițera de presă a Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu.

Femeia a apelat serviciul de urgență după ce a presupus că micuții s-au înecat. Corpurile neînsuflețite, al fetiței și băiețelului, au fost depistate în apele râului, între orele 16:00 – 16:35, de către angajații IP Dubăsari și IGSU. Copiii fac parte din familie completă, firească și în vizorul organelor abilitate nu se află. Alte circumstanțe se stabilesc.

Drept urmare, Inspectoratul General al Poliției atrage atenția asupra faptului că se atestată o situaţie îngrijorătoare privind incidentele comise cu participarea copiilor, iar consecințele pot fi diverse, de la vătămarea integrității corporale sau a sănătății, traumatizarea copiilor, victimizarea lor și chiar decesul. Numai în primele două luni ale verii, 76 de copii au fost traumatizați, iar alții opt au decedat.

CITEȘTE ȘI:

Poliția trage semnal de alarmă și vine cu un apel către părinți! În primele două luni ale verii, 76 de copii au fost răniți, iar opt au decedat

Articole asemănătoare

Back to top button