fbpx

ultima oră | Socialiștii și democrații au acceptat să discute cu Igor Dodon la Președinție. Ce spun deputații blocului ACUM?

Primii care au acceptat propunerea președintelui țării, Igor Dodon, de a discuta la Președinție despre formarea unei majorități parlamentare, au fost socialiștii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia afirmă că deja au abordat acest subiect în cadrul partidului și că vor accepta invitația de a merge la Reședința de Stat. Un răspuns pozitiv au oferit și democrații.

„PD a luat act de invitația lansată de președintele Dodon. Noi înțelegem în ce situație ne aflăm astăzi, de blocajul politic de după alegerile parlamentare. Cel mai probabil, conducerea PD va da curs acestei invitații. Astăzi și mâine urmează să avem discuții în interiorul partidului vizavi de această chestiune”, a declarat, pentru ziarulnational.md, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari.

Reprezentanții Blocului ACUM au menționat, pentru protv.md, că se vor întruni, în curând, pentru a lua o decizie în acest sens.

Amintim că, în cadrul unui brifieng de presă susținut astăzi, Igor Dodon a anunțat că se ține de promisiunea făcută la prima ședință a Parlamentului, de aceea, invită la dialog reprezentanții partidelor politice care au ocupat fotoliile de deputat în instituția de stat.

Astfel, mâine, din partea PSRM, la ora 14:00, este invitată Zinaida Greceanîi, din partea PDM, la ora 15:00, este invitat Vlad Plahotniuc, iar din partea blocului ACUM, la ora 16:00 – Maia Sandu și Andrei Năstase.

Articole asemănătoare

Back to top button