fbpx

video | Dodon îi invită la dialog pe PSRM, PDM și ACUM. Președintele vrea formarea unei majorități parlamentare

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a susținut astăzi un briefing de presă, unde a anunțat că se ține de promisiunea făcută la prima ședință a Parlamentului, de aceea, invită la dialog reprezentanții partidelor politice care au ocupat fotoliile de deputat în instituția de stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Avem un blocaj politic post-electoral. Partidele care au trecut în Parlament nu doresc să discute între ele. Conform Constituției, dacă timp de trei luni în Parlament nu se aprobă legi, atunci președintele poate dizolva Parlamentul. Dar eu cred că noi nu putem să ne permitem să așteptăm trei luni de zile. Din aceste considerete, în calitate de președinte, am decis să tai acest nod gordian al blocajului politic și să invit partidele la dialog, separat”, a declarat Dodon.

Șeful statului a invitat oficial pe cei care „au suficiente mandate pentru a discuta despre formarea unei majorități parlamentare”. Astfel, mâine, din partea PSRM, la ora 14:00 este invitată Zinaida Greceanîi, din partea PDM, la ora 15:00, este invitat Vlad Plahotniuc, iar din partea blocului ACUM, la ora 16:00 – Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Trebuie să avem o discuție serioasă cu partidele care pot crea o majoritate parlamentară. Sau avem o majoritate parlamentară care se convoacă și alege conducerea Parlamentuluil, sau partidele spun că noi nu vrem să discutăm și mergem la alegeri anticipate.

Este important să începem aceste discuții. Pe un teritoriu neutru. Să ne spună care este poziția lor și condițiile pentru a discuta cu alte partide”, a mai adăugat președintele.

Articole asemănătoare

Back to top button