fbpx

ultima oră | Șase deputați, printre care și Andrian Candu, părăsesc Partidul Democrat! Ce vor face în continuare?

Câțiva deputați din Partidul Democrat din Moldova susțin acum o conferință de presă, în legătură cu situația internă din formațiune. Aceștia au anunțat că șase membri părăsesc partidul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei care au decis să plece sunt Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Deputații au anunțat, astfel, că vor crea un nou grup parlamentar distinct.

Dragi colegi din PD, jocul cui faceți? Noi nu trântim ușa partidului și nu este vorba de o răzbunare. Plecarea noastră presupune un nou capitol în colaborare. Partidul Democrat a fost un partid pentru oameni și pentru RM. PD a demonstrat eficiență la guvernare prin fapte și nu prin vorbe.

PD, astăzi, își pierde din eficiență și importanță. Evoluțiile din interiorul fracțiunii dezamăgesc oamenii, societatea. Sunt multe disensiuni.

PD trebuie să-și asume totul ce se asociază cu guvernarea PD. Formațiunea a realizat lucruri bune pentru oameni, dar și unele greșeli pe care trebuie să le repare. Moțiunea simplă împotriva ministrului Ciocoi trebuia susținută.

Luni de zile am insistat ca PD să aibă discuții cu reprezentanții tuturor partidelor din Parlament. Vedem că conducerea partidului preferă să facă o coaliție cu socialiștii. Modul în care se duc aceste tratative este laș. Colegii se întâlnesc pe la spate la ședințe secrete.

Mai mulți colegi au rezerve și au temeri. Inițial erau mai mulți determinați să părăsească formațiunea… Lăsați-ne să venim și în alte zile cu surprize”, a precizat Candu.

Articole asemănătoare

Back to top button