fbpx

ultima oră, foto | Un fost prim-ministru din Republica Moldova s-a stins din viață

Valeriu Muravschi, cel care a ocupat fotoliul de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 1991-1992, a decedat astăzi, la vârsta de 70 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut într-o postare pe Facebook, de către Vasile Șoimaru.

Cu mesaje de condoleanțe au venit și membrii Guvernului Republicii Moldova: „Cu profundă tristețe am aflat despre trecerea în neființă al celui de-al doilea prim-ministru al țării, onorabilul Valeriu Muravschi.
În aceste clipe grele, adresăm condoleanțe familiei îndurerate, precum și întregii societăți. Azi am pierdut un lider responsabil și un adevărat om de stat”, se zice în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Guvernului.

„Republica Moldova a pierdut nu doar un politician, un mare patriot şi o minte lucidă. A pierdut un om de mare valoare, de care țara are nevoie în timpuri grele. A fost prim-ministrul Independenţei noastre… ”, a relatat lidera PAS, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Valeriu Muravschi a fost premier al republicii în perioada conflictului de pe Nistru, timp în care instituțiile publice ale „tânărului stat” abia se formau. Aceștia au fost anii de după încetarea Războiului Rece, plini de incertitudine și provocări, atunci când a fost reproiectată harta întregii lumi.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button