fbpx

ultima oră | Două spitale regionale sunt pregătite să primească pacienții bolnavi de coronavirus. Care sunt acestea?

De astăzi, în două spitale regionale vor fi internate și tratate persoanele suspecte sau bolnave de coronavirus. Este vorba despre Spitalul Republican din Bălți și Spitalul din Comrat. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unui briefing.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ei, personalul medical de acolo a fost instruit în acest sens, spitalul este pregătit, iar ieri au fost ridicate și echipamentele de protecție individuală.

„Aici vor fi internate atât persoanele suspecte, cât și cele confirmate. Este necesar de activat spitalele, am decis asta la recomandările specialiștilor noștri și celor de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Astfel vom evita transportatea pasagerilor în capitală și vom ușura munca medicilor din Chișinău. Pentru fiecare spital sunt determinate, concret, raioanele unde se va realiza referirea persoanelor”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a precizat că, dacă vor fi cazuri grave, pacienții vor fi aduși la Spitalul Clinic Republican din capitală. Mamele și copiii la fel vor fi transportați în Chișinău, la Spitalul de Boli Contagioase sau Spitalul Mamei și Copilului, iar gravidele – la Maternitatea Nr.2.

Articole asemănătoare

Back to top button