fbpx

ultima oră | COVID-19 a răpus încă șapte oameni. Bilanțul deceselor ajunge la 305

Ministerul Sănătății informează despre încă șapte persoane care au fost răpuse de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor ajunge la 305.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În primul caz este vorba despre o femeie de 83 de ani, din mun. Chișinău. Aceasta a fost internată pe 4 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Pacienta suferea de hipertensiune arterială de gradul III, infarct miocardic vechi și encefalopatie discirculatorie de geneză mixtă cu dereglări congnitive.

În al doilea caz este vorba despre o femeie de 56 de ani, din mun. Chișinău. Aceasta a fost internată pe 8 mai, la Spitalul Clinic Muncipal „Arhanghel Mihail”. Pacienta suferea de hipertensiune arterială de gradul II, cardiopatie hipertensivă și bronșită cronică muco-purulentă exacerbare.

Astăzi a decedat și o femeie de 70 de ani, originară din Chișinău. Bolnava a fost internată pe 8 mai, la Spitalul Clinic Muncipal „Arhanghel Mihail”. Aceasta suferea de diabet zaharat de tip II, hipertensiune arterială de gradul II și encefalopatie mixtă de gradul II.

Următorul caz se referă la o femeie de 86 de ani, din raionul Ocnița. Aceasta a fost internată pe 24 mai, la Spitalul Raional Ocnița. Bolnava suferea de hipertensiune arterială de gradul II și cardiopatie ischemică.

A mai decedat o femeie de 69 de ani, din raionul Sîngerei. Aceasta a fost internată pe 15 mai, la Spitalul Raional Sîngerei. Pacienta suferea de insuficiență cardiorespiratorie, tromboembolie pulmonară, diabet zaharat și hipertonie arterială.

A pierdut lupta cu boala și un bărbat de 65 de ani, din raionul Sîngerei. Acesta a fost internat în stare extrem de gravă, pe 18 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Bolnavul mai suferea de cancer pulmonar.

Ultimul caz se referă la o femeie de 55 de ani, din mun. Chișinău. Aceasta a fost internată pe 5 mai, la Spitalul Clinic Muncipal „Arhanghel Mihail”. Pacienta suferea de tabagism, hipertensiune arterială de gradul III, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie mixta de gradul II și obezitate de gradul II.

Menționăm că, în această dimineață, Ministerul a informat despre alte trei decese în rândul bolnavilor de coronavirus. Așadar, doar astăzi coronavirusul a luat viața a 10 oameni.

Citește și: Încă 109 persoane diagnosticate cu noul coronavirus. Bilanțul cazurilor ajunge la 8360

Articole asemănătoare

Back to top button