fbpx

Trucul care te învață cum să păstrezi bananele proaspete timp de 15 zile

Cum putem păstra bananele proaspete timp de 15 zile? Ei bine, este o întrebare la care multă lume și-ar dori răspunsul, mai ales că celebrele fructe exotice se degradează după doar 2-3 zile. Unde mai punem că dacă temperaturile sunt ridicate în încăpere, bananele se pot strica și mai repede te atât. Dar, totuși, cum punte păstra bananele proaspete timp de 15 zile?

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

De ce este atât de greu să depozităm bananele? Nici bine nu le cumpărăm de la magazin, că bananele capătă o culoare negricioasă, iar în doar câteva zile se și strică. Uneori chiar două. Sunt moi, pre dulci și nu mai sunt la fel de gustoase.

Dacă punem bananele în frigider, coaja se va face neagră instant. Este adevărat, însă, că nu se vor strica la fel de repede, însă nu ar fi cea mai bună soluție. Cel puțin nu cu bananele puse în frigider pur și simplu.

Cei de la Kitchen Tips Online au făcut mai multe teste, experimente, tocmai pentru a descoperi cea mai bună metodă de conservare a bananelor. După ce au testat mai multe variante, așa că au găsit-o pe cea câștigătoare.

În clipul postat pe Youtube observăm cum o ciorchină cu banane a fost ținută într-o caserolă cu niște bile albastre, iar altă ciorchină a fost ținută pe masa din bucătărie pur și simplu într-un castron, scrie clickpoftabuna.ro.

Surprinzător este că bananele din caserolă arătau la fel de proaspete chiar și în ziua 8, în timp ce bananele lăsate în bucătărie s-au făcut negre, moi și s-au stricat. Din ziua 8, bananele din caserolă au fost mutate în frigider și au rezistat până la 15 zile.

Ei bine, bilelele albastre din interiorul caserolei conțin absorbanţi de etilenă, care sunt utilizați, în mod general, pentru a prelungi perioada de valabilitate a fructelor climatice, cum ar fi merele, kiwi, caisele, bananele, mango, castraveții, roșiile și avocado. Chiar și legume precum morcovii, cartofii și sparanghelul.

Aceste bile pentru menținerea prospețimii în frigider le găsiți peste tot, la prețuri rezonabile. Trebuie să ții cont doar de faptul că pliculețul din interiorul bilei este necesar să fie schimbat o dată la 60 de zile.

Articole asemănătoare

Back to top button