fbpx

Trei pretori din Chișinău, sancționați pentru nereguli. Cel de la Botanica a rămas în iulie fără salariu

Primăria municipiului Chișinău a anunțat că trei pretori din capitală au fost sancționați disciplinar, din cauza situației atestate în sectoare în ultima săptămână, subliniind că vor urma și demiteri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La ședința operativă săptămânală de luni, primarul Ion Ceban s-a arătat nemulțumit de starea de lucruri create în parcuri, în weekendul trecut, în special la „Valea Trandafirilor”, când unii prestatori de servicii au venit cu anumite activități, în lipsa actelor permisive. Tot aici au fost constatate nereguli la capitolul salubrizare și construcții ilegale.

„Nu voi accepta ca pretorii să spună că nu sunt la curent cu lucrurile care se produc în sectorul pe care îl administrează. Murdărie în parcuri scuaruri, în zonele verzi. Distracții dubioase pentru că ele nu sunt legale și nu au acte permisive. Aceste lucruri nu pot și nu trebuie să fie tolerate. Locuitorii municipiului așteaptă de la noi responsabilitate. Vreau să le mulțumesc cetățenilor activi care ne sesizează despre o problemă sau alta, iar datoria funcționarului public este să asculte și în măsura posibilităților legale și funcționale să rezolve aceste probleme”, a declarat primarul.

În context, Ceban a precizat că în lipsa unui conducător (pretor), atribuțiile sunt delegate adjuncților, iar lucrurile care necesită rezolvare urgentă trebuie gestionate în timp util.

Drept urmare, s-a decis:

  • Mustrarea cu neachitarea salariului pentru luna iulie, pentru pretorul de Botanica, care a admis mai multe nereguli în sector și tot a pasat vina de la o persoană la alta. Este ultima avertizare, dacă lucrurile nu se schimbă, următorul pas va fi demisia;
  • Neachitarea a jumătate de salariu pentru pretorul de Buiucani, pentru faptul că în parcuri mai sunt admise parcarea automobilelor;
  • Pretorul de Centru s-a ales cu o avertizare.

„Vom intensifica vizitele inopinate în sectoare. Am solicitat ca în continuare să fie efectuat un grafic de lucru pentru zilele de weekend al pretorilor şi vicepretorilor, care la fel sunt responsabili de cum arată sectoarele pe care le administrează”, a adăugat Ceban într-o postare pe Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button