fbpx

Trei poduri rutiere peste Prut vor fi modernizate. De unde vin banii

Trei poduri rutiere, care fac legătura dintre Republica Moldova și România, vor fi modernizate. La ședința de astăzi a Comisiei politică externă și integrare europeană au fost aprobate rapoartele pentru trei proiecte de lege privind ratificarea unor acorduri care presupun acest lucru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, vor fi renovate podurile rutiere Leușeni – Albița, Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni. Acestea au fost construite între anii 1958 și 1964 și, în prezent, se află într-o stare deplorabilă. Expertiza tehnică a arătat că toate cele trei poduri necesită lucrări de reabilitare și de înlocuire a unor elemente. Mai mult, în cazul podului Sculeni – Sculeni, au fost depistate defecte și degradări la elementele constructive.

Potrivit acordurilor, România va finanța modernizarea și întreținerea podurilor pe teritoriul său, iar Republica Moldova va fi responsabilă de reparația și întreținerea tronsoanelor de pe teritoriul său.

Ratificarea celor trei acorduri dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României vor fi examinate în plenul Parlamentului.

Articole asemănătoare

Back to top button