fbpx

Tragedie la Sîngerei: Un bătrân a decedat după ce focul i-a cuprins locuința

Un incendiu a izbucnit în această dimineață într-o casă de locuit din satul Clișcăuți, raionul Sîngerei. În urma lichidării flăcărilor, în încăpere a fost depistat corpul neînsuflețit al unui bătrân.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:07 minute. Focul a fost stins în mai puțin de jumătate de oră, dar a reușit să distrugă bunurile materiale și să ucidă proprietarul locuinței. Se presupune că bătrânul, în vârstă de 90 de ani, s-a intoxicat în urma procesului de mocnire, iar incendiul s-ar fi produs din cauza nerespectării regulilor de exploatare a sobei. Cauza, circumstanțele și prejudiciul material urmează a fi stabilite.

Pentru a evita producerea situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă ca sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător. IGSU atenționează despre riscul producerii incendiilor în cazul supraîncălzirii, dar și suprasolicitării sobelor. Nu se permite plasarea obiectelor combustile la o distanță mai mică de jumătate de metru de acestea, Totodată, sobele nu trebuie să fie acoperite, pentru a evita procesul de mocnire.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au fost înregistrate 80 incendii. În urma acestora au decedat 17 persoane.

 

Articole asemănătoare

Back to top button