fbpx

Tragedie la Cahul: Un copil ar fi fost înghițit de apele râului Prut

Un minor în vârstă de 12 ani s-a înecat în timpul scăldatului în râul Prut, în raionul Cahul, localitatea Vadul lui Isac. Tragedia s-a întâmplat în după amiaza zilei de 13 august.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit IGSU, doi minori au plecat la scăldat de unii singuri.

Băiatul de 12 ani a intrat în apa râului și nu a mai ieșit la suprafața, iar al doilea copil a fugit acasă. Hainele și bicicleta copilului au fost găsite de angajații poliției de frontieră, care au alertat serviciile de urgență.

Petru efectuarea lucrărilor subacvatice la fața locului au intervenit scafandrierii IGSU din Cahul.

Lucrările de căutare au fost desfășurate pe parcursul zilei de 14 august, însă fără rezultat. În dimineața zilei de 15 august misiunea subacvatică a fost reluată, iar către ora 7:30, corpul minorului a fost depistat și extras la mal din apă în preajma satului Colibaș.

Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de resort.

Oamenii sunt îndemnați să-și monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea și jocul în apă de unii singuri. Maturii trebuie să explice minorilor că este interzis scăldatul în locuri nedotate cu stații de salvare.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2024, în urma nerespectării regulilor de siguranță la scăldat, în bazinele acvatice și-au pierdut viața 56 maturi și 10 minori.

Articole asemănătoare

Back to top button